Toyota Grand Highlander Forum banner
21 - 40 of 310 Posts
Zadzwoniłem do Toyoty Canada, aby złożyć oficjalną skargę/dokumentację. Umówiłem się również na wizytę serwisową u mojego dealera, więc zobaczymy, co powiedzą, gdy zobaczą, że tankowania mają znacznie mniejszą objętość niż oczekiwano.

...osoba w serwisie powiedziała, że nie słyszała nic od innych klientów na temat problemów z pojemnością zbiornika paliwa i nie słyszała nic od Toyoty Canada.
To bzdura. To dobrze udokumentowany problem z Highlander Hybrid 4. generacji. Jest nawet TSB, który to rozwiązuje.

Attachments

To bzdura. To dobrze udokumentowany problem z hybrydą Highlander 4. generacji. Jest nawet TSB, który to rozwiązuje.
Wyjaśniając, przedstawiciel Toyoty Canada znał problemy z pojemnością paliwa w innych pojazdach Toyoty, ale powiedział, że po raz pierwszy słyszy o tym w przypadku hybrydy GH.

Mamy nadzieję, że więcej właścicieli zgłosi to do Toyoty Canada, aby zdali sobie sprawę, że to problem, którego nie mogą zignorować.

Jeździłem moim GH w ostatni weekend i według ekranu zostało mi 30 mil do przejechania na baku. Kiedy zatrzymałem się, żeby zatankować, udało mi się zatankować tylko 13,5 galona i to z upychaniem, ile się dało. O co chodzi??
Według wskaźnika na ekranie na pierwszych 3000 milach osiągam 25 MPG.

Jeździłem moim GH w ostatni weekend i według ekranu zostało mi 30 mil do przejechania. Kiedy zatrzymałem się, żeby zatankować, udało mi się zatankować tylko 13,5 galona i to z upychaniem tak dużo, jak tylko mogłem. O co chodzi??
Według wskaźnika na ekranie 25 MPG na pierwszych 3000 milach.
Gratulacje z okazji zdobycia Grand Highlander @jgeary1206 i witamy! Ile paliwa zostało Ci do zatankowania po tym, jak przestało się napełniać? Czy zdarzyło się to wcześniej lub później?

Jeździłem moim GH w ostatni weekend i według ekranu zostało mi 30 mil do przejechania. Kiedy zatrzymałem się, żeby zatankować, udało mi się zatankować tylko 13,5 galona i to z wyciskaniem tak dużo, jak tylko mogłem. O co chodzi??
Według wskaźnika na ekranie na pierwszych 3000 milach osiągam 25 MPG.
Nie mogę ci powiedzieć, o co chodzi, ale powinieneś bardzo uważać, żeby ciągle dolewać paliwa, żeby wcisnąć go jak najwięcej... po pierwsze, ponieważ może to nie być konieczne (ponieważ może to być problem z czujnikiem poziomu paliwa lub zaniżona pojemność rezerwowa przez Toyotę, a nie faktycznie napełnienie do maksymalnej pojemności)... ale przede wszystkim dlatego, że może to naprawdę uszkodzić twój samochód, zalewając pojemniki z węglem drzewnym, zatykając katalizator, niszcząc układ emisji spalin itp. Car Care Nut ma kilka dobrych filmów na ten temat na YouTube.

Mam dokładnie ten sam problem z pojemnością paliwa w moim Grand Highlander Hybrid!
Czego doświadczasz? Czy nie możesz zatankować tyle benzyny, ile oczekujesz na stacji benzynowej? Co pokazuje Twój zasięg do wyczerpania zaraz po zatankowaniu? Czy wskaźnik paliwa sięga F, czy zatrzymuje się przed F? Dzięki.

Któregoś dnia pokazywało mi, że pozostało mi 18 mil zasięgu. Dystrybutor zatrzymał się na 11 galonach, a ja wcisnąłem jeszcze 2 galony do baku. Zadzwoniłem do serwisu dealera, a oni skierowali mnie do mojego sprzedawcy. Sprzedawca powiedział, że Toyota ma 4-galonową rezerwę, co nazwałem bzdurą! Dział obsługi nie oddzwania do mnie po dwóch prośbach. Mam ten pojazd od 4 tygodni i przejechałem nim około 2000 mil. Każde tankowanie na stacji benzynowej daje takie same wyniki!

Mój zasięg natychmiast
Czego doświadczasz? Czy nie możesz zatankować tyle benzyny, ile oczekujesz na stacji benzynowej? Co pokazuje Twój zasięg do wyczerpania natychmiast po zatankowaniu? Czy wskaźnik paliwa sięga F, czy zatrzymuje się przed F? Dzięki.
po zatankowaniu jest losowy i nigdzie w pobliżu pojemności. Chociaż po minucie pokaże pełny i zasięg 357 mil, co również nie ma sensu, ponieważ MPG pokazuje 24, powinno to dać mi zasięg około 400 mil na zbiornik

Wskaźnik na desce rozdzielczej pokazywał, że miałem jeszcze 30 mil do przejechania, zanim zabraknie paliwa. Wskaźnik paliwa był prawie pusty. Zgaduję, że miałem 1-2 galony paliwa w baku. Ta ilość plus 15,5 galona, które wlałem do baku, daje 15,5 galona. To się ciągle zdarza i nie rozumiem dlaczego. To pierwszy raz, kiedy pozwoliłem mu tak daleko się rozładować.

Wskaźnik na desce rozdzielczej pokazywał, że miałem 30 mil do pustego. Wskaźnik paliwa był prawie pusty. Sądzę, że miałem 1-2 galony paliwa w zbiorniku. Ta ilość plus 15,5 galona, które wcisnąłem do zbiornika, daje 15,5 galona. Dzieje się tak cały czas i nie rozumiem dlaczego. To pierwszy raz, kiedy pozwoliłem mu tak daleko zejść.
Jedyne, co mogę w tej chwili powiedzieć, to to, co spekulowałem w odpowiedzi na Twój powyższy post… może to być faktyczny problem, może to być po prostu niedokładny odczyt lub może wynikać z zaniżonej pojemności rezerwowej.

I potencjalnie do 4+ galonów w rezerwie… albo z założenia, albo z powodu niedokładnych odczytów poziomu paliwa z nieprawidłowo skalibrowanych czujników poziomu paliwa.
To z założenia, a rezerwa to około 2,6 galona, co moim zdaniem jest rozsądne. Ma to na celu uwzględnienie nierozsądnego segmentu populacji, który będzie jeździł prawie do pustego baku, zabraknie mu paliwa, a następnie pozwie producenta pojazdu za pozostawienie go na lodzie.

Co proponujesz?

21 - 40 of 310 Posts